< div id=”header ”>< / div>

söndag 19 december 2010

Vad motiverar rödgrönt samarbete?

I den formen "rödgrönt" som tre partier gick tlll val på var ett fiasko även om jag tycker närmandet till S var nödvändigt hade det varit bra att sluppit oket Ohly. När det visar att Sifo visar nya bottenapp för socialdemokraterna är Lars Ohly inte den förste att beklaga utan ge sig på det partiet som släppte in dem i värmen. Att S ber om stöd frän vänster borde väl vara uteslutet nu.

Inom miljöpartiet har det gjorts uppgörelser med alliansen på regional- och lokal nivå vilket visar att det inte tycks vara någon fingertoppskänsla hos ledningen i miljöpartiet att rödgrönt inte var riktigt förankrat i bakre leden. Att förankra uppifrån med uppgörelser ifrån slutna rum när medlemmarna är vana vid rådslag, medlemsomröstningar och öppen diskussion är häpnadsväckande. Att ta kongressen som alibi kan man alltid skylla på som utformades som en klang- och jubelföreställning för rödgrönt. Det var synd att inte Ohly yttrade sin kritik då så han kunde blivit rejält utbuad.

blogg: Thomas Böllmark

1 kommentar:

Razmatazuz sa...

Oket vi borde gjort oss av med är Sossarna. Jag hade hellre sett ett samarbete med bara vänsterpartiet då Miljöpartiet står betydligt närmare V i de allra flesta frågor. När det gäller sossarna står vi ju inte nära dem någonstans!