< div id=”header ”>< / div>

tisdag 28 december 2010

Reinfeldt utan konkurrens?

Fredrik Reinfeldt är populäraste partiledaren i Sverige idag enligt aftonbladet/Sifo.I Aftonbladet ledare talas det om att han behöver opposition. Idag har vi tre partier i alliansen och tre partier utanför (SD, S och MP) som är stödpartier eller räddare i nöden. Då återstår endast V som opposition om det är det man är ute efter.

Jag tror nämligen att det behövs en tydlighet i politiken som man kan klassificera så här 1) Nödvändiga problem för en regering att lösa för att AB Sverige ska fungera 2) Vilka frågor bör lösas genom blocköverskridande uppgörelser 3) Hur uppnår vi en representativ riksdag som tar upp frågor utan att alla  springer efter Fredriks pipa.

Har lyssnat en hel del på interpellationsdebatterna som är i många fall intressantare än riksdagens omröstningar. Här förekommer "vanliga riksdagsledamöter" med "vanliga frågor" som intresserar väljarna och sänds ofta i Svt Forum. Det är betydligt intressantare än att betygsätta en kår där några aviserat att de ska bytas ut, några klamrar sig kvar eller där några är omöjliga för den breda massan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vet du inte ens att Alliansen är 4 partier, M, FP, KD och C??