< div id=”header ”>< / div>

tisdag 7 december 2010

Alla blundar inte för klimatet!

Läste en bra och psykologisk artikel i SVD varför vi blundar för klimatet.  Så länge dagsaktuella plånboksfrågor som elpriser och bensinskatter tilläts dominera i massmedia är det svårt att få genomslag för globala frågor varav vi svenskar tilhör den rika delen som helst vill planera inför julen nu och det är stressigt nog. 


Förra årets klimatmöte i Köpenhamn följdes av stort intresse för det låg nära och var mycket upphaussat. Vädret är en faktor som alltid har betydelse och som också påverkar personliga inställningen "att så farligt är det väl inte det är ju svinkallt". Därför är det långsiktiga forskningar som är trovärdiga som gäller men alla beslutsfattare inser nog att åtgärder måste planeras in redan nu men det går som bekant i olika takt.  


Jag rekommenderar Jakop Dalundes blogg och Supermiljöbloggen för den som inte vill leka struts och stoppa huvudet i snön. Det pågår som bekant klimatförhandlingar i Cancun men det känns inte påtagligt att diskutera med gemene man utan fakta och kunskap.

Inga kommentarer: