< div id=”header ”>< / div>

tisdag 16 november 2010

Var ska vindkraftverk placeras?


Läser i HN idag om ett inlägg av miljöpartiets ordförande i Varberg Karin Ekeborg, nybliven ledamot av kommunfullmäktige  för MP om att energibesparingar är bätttre än vindkraft. Det är många goda råd som utdelas som egentligen är energirådgivarens sak i kommunen. Utbyggnad av vindkraft vållar problem då det finns en tröghet i tillståndsgivningen samtidigt som det ska vara lönsamt.I varberg har bl.a. Ringhals planer på detta men överklaganden gör att regeringen nu får avgöra..

Godtagbar placering har annars visat sig Gårdsten i Göteborg varit men det kanske är bättre acceptans i en storstad än bland miljöpartister i Varberg som stödjer en motståndsgrupp som nu fått se vindkraftsverk placerade i sin närhet.. Annars bör miljöpartiets program på riksnivå ge en vägledning att miljöpartiet vill underlätta för mer vindkraft.

Själv störs jag just nu av sprängningar för att få till stånd parkeringsgarage under jord som täcker ett helt kvarter i staden med konsekvenser under byggtiden. Den sprängningshuvudverken tycks inte bekymra miljöpartiet i Varberg något nämnvärt. Men jag är bara förste ersättare i kommunfulölmäktige och det är inte lika fint som att vara ordförande och ordinarie i miljöpartiet i Varberg.

Inga kommentarer: