< div id=”header ”>< / div>

torsdag 4 november 2010

Ohly kör de rödgröna överenskommelserna medan S och MP förnyar!

HBT -Sossen skrev före valet en läsvärd blogg " Därför vinner de rödgröna valet". Lennart Fernström hade en lika läsvärd krönika i Fria Tidningen "Därför förlorar de rödgröna valet" . Den första optimisten ligger närmare den röda ståndpunkten medan den andra den gröna. Efteråt vet vi att de röda gick bakåt medan de gröna gick framåt. Kanske beroende på en tydligare vänstersväng än någonsin i miljöpartiets historia. Något som också bekräftas av väljarnas uppfattning att Miljöpartiet ÄR numera ett "vänsterparti" i paritet med S.

Ohly vars vänsterparti inte har så mycket utrymme ser naturligtvis utrymmet krympa men ändå vara det parti som hårdast kommer att hålla fast vid de rödgröna överenskommelser som gjorts. MP med en större riksdagsgrupp och avgående språkrör kommer antagligen att vara de som snabbast drar sig bort från dessa sedan nu slutdokumentet en rödgrön budgetmotion 2011  bildar slutvinjett på samarbetet som varit. S är i behov av förnyelse och lär rannsaka vad som är värt att gå vidare med framöver.

Lite av splittringen finns annars på regionala och lokala nivåer där inte bara rödgrönt är delade och sanningen ska fram delvis även alliansen. MP deltar numera i fler samarbeten än tidigare med allianspartier vilket KAN ge utrymme för nytändning hos de rödgröna men då endast med ett förnyar-S och UTAN vänsterpartiet.

Inga kommentarer: