< div id=”header ”>< / div>

tisdag 26 oktober 2010

Rödgrönt tackar för sig

Läser att den rödgröna sajten rodgrön.se tackar för sig och lägger ner. Det sista som tas upp är den den rödgröna budgetmotionen. Fortsättningen lämnar sajten i tre delar till respektive partiers webbsidor. Därför är det viktigt att idedebatten fortsätter annars lär vi bara se en rejäl borgerlig hegemoni i det här landet utan tuggmotstånd.

Enligt DN:s ledare idag är det rödgröna alternativet nu endast "konstgjord andning" och jag vill istället puffa för idédebatten om rödgrönt som tagits upp i Jimmy Sands blogg med temat "Rödgrönt experiment för framtiden" nedan ett utdrag ur bloggen

 "Det nyutkomna nr 2/2010 av Libertas, en tidskrift från Socialdemokratiska studentförbundet, tar sig an temat ”rödgrönt”. Redaktionen skriver på bloggen.
Vad är rödgrönt? Är det bara en form av parlamentariskt samarbete eller finns det något mer långsiktigt, ideologiskt i begreppet? Var finns beröringspunkterna mellan socialismen och den gröna ideologin? Var finns stötestenarna? Kan ideologierna till och med giftas samman? Är det i så fall önskvärt? Finns det över huvud taget en grön sammanhängande ideologi? Hur ska vi förstå de grönas valframgångar? Vilka sakpolitiska krav kan man driva tillsammans med de gröna? Var kan man stöta på patrull och hur skulle man kunna komma vidare?

2 kommentarer:

jimpan sa...

Tack för länken! Numret av Libertas kan läsas i sin helhet här:
http://np.netpublicator.com/netpublication/n23039442

Neri Alves sa...

pena não entender sueco sem tadutor,mito linda sua pagina, boas informações jornalistica bjs