< div id=”header ”>< / div>

lördag 30 oktober 2010

MP i Varberg kommer att få problem!

I Falkenberg har MP insett att rött med tillbakagång inte är någon häftig lösning och ett SD som tog ett mandat till och blev större än MP därför "byter man sida" men står ändå fria. Uppgörelser med rött innebär ändå att majoriteten alltid vinner och S har alltid en fördel genom sin roll som det största partiet. Att samma partier har samarbete i landstinget MP+Alliansen är också en fördel för samordning.

I Varberg där MP har en landstingsledamot som visserligen är invald i Kungsbacka valkrets och dessutom valberedningens sammankallande lokalt, ks-ledamot och gruppledare och av styrelsen utsedd till chef-förhandlare drog inte Stefan Edlund denna slutsatsen. Istället har MP bundits upp vid ett oklart samarbete med S och V och han själv tycker det är viktigt att skilja på styrelsen och förtroendevaldas roll i ett internt PM. Sin egen roll i det hela har han svårt att förstå. Men insikt kommer när "hetluften" snart kör igång.

Att samverka åt båda håll är inget konstigt och att ha olika roller internt kontra externt men att göra styrelsen till valberedning fritar inte ansvaret då det i protokollen anges vare sig jäv eller vilka som står bakom beslutet där Edlund deltagit i. Det kan bli tufft framöver att sitta på flera stolar samtidigt som tre helt nya ledamöter blir ordinarie i det NYA MP i Varberg som var "fria" i valet men nu är uppbundna vänster mer än någonsin efter valet där förlorarna finns i form av vänsterpartiet.

1 kommentar:

Miljövän sa...

Alliansen ställer sig ALLTID på kapitalets sida. Ett seriöst miljöparti kan inte sponsra en politik som anser att näringslivet alltid har rätt och att allmänhet och natur får rätta sig efter dem som har pengar. Läs Naturskyddsföreningens granskning av partierna och fundera över hur tusan miljön kan dra fördel av att ha Moderaterna vid makten.