< div id=”header ”>< / div>

fredag 22 oktober 2010

Hur länge står Sverige emot SD?

Att SD får egen dag i Almedalen står nu klart. I Danmark där Danske Folkeparti finns pratas det om att "broderpartiet" ska ingå i regeringen , I Norge är de rödgröna där senterpartiet representerar "grönt" och SV  mer "rödgrönt" på väg att bli omkörda av Höyre och Framskrittspartiet. 


Håkan Larssom jämtländsk rebell och kryssad tvåa för centern i EU-valet varnar för ett centerparti som är både för blå-grönt som i Sverige eller för röd-grönt i Norge i sin blogg. De svenska miljöpartisterna vet nog inte vilka eller vem som är "systerpartier" i väst om inte Mona Sahlin talar om det. Miljöpartiet har svårt att hitta en tredje väg utan sitter fast i något sosseklister utan att staka ut en egen väg.

Uppgörelser där SD är representerat bl.a. i Skåne har lösts genom överenskommelser och samarbete med alliansen och det rödgröna föredömet i Sverige finns nog i Malmö.


Att nu både rödgrönt och alliansen går som katten kring het gröt för att undvika SD kan nog verka bra på ytan men kan vara förödande för en demokrati byggt nerifrån och upp. Från blockuppgörelser inom blocken ska det nu göras uppgörelser mellan blocken. På kort sikt nödvändigt men jag ser redan mängder av beslut som tas i kommunstyrelser runt om i landet och i nämnder allt för att undvika SD:s inflytande i kommunfullmäktigen. Men också förödande för övriga i kommunfullmäktigen som har synpunkter på hur de styrande sköter sig.

SD har nått riksdagen men smyger sig också in lokalt och regionalt och frågan är om inte partiet växer då jag inte tycker rikspartierna sköter demokratifrågorna och nyrekrytering till sina partier på ett bra sätt. Många medlemmar behöver inte betyda fler aktiva medlemmar. 

1 kommentar:

intelligent union sa...

Det kanske skulle vara osmakligt att jämföra SD med en cancersvulst som växer oavsett behandling, men så är det nog. Det ligger i tiden. Det finns fler cancersvulster i alla partier.

Dumheten ökar i alla partier. olika extrema alternativ kastar bajs på varann.

Dumheten ökar i mediebevakningen. Media ägs nästan utenslutande av konservativa enögda intressen.

Dumheten ökar hos folket. Som ett resultat av ensidig rapportering ökar folks dumhet samtidigt.

Utveckling av intelligens behövs. Det är verkligen en utmaning.