< div id=”header ”>< / div>

torsdag 16 september 2010

Valrörelse tvättad från Ideologier

Läser en intressant artikel i DN idag av Sven-Eric Liedman professor i idé. och lärdomshistoria. klicka här för att läsa artikeln. Efter att ha sett Vilse i pannkakan igår förlåt Utfrågningen i TV 4 kan jag bara konstateras att 5 myror är FLER än fyra elefanter att det bara handlar om att samla väljare och att framstå som trovärdigt regeringalternativ för två läger block.

"Miljöpartiet ser sig som förvaltare av en av mänsklighetens stora ödesfrågor.Just denna ödesfråga har en tendens att försvinna i val rörelsernas tjafs om ditt och datt (undantaget var valrörelsen 1988 då sälarna drabbades av en epidemi och partiledarna greps av medlidande). Inför förra valet kunde Fredrik Reinfeldt hånfullt avfärda klimathotet, men som statsminister och EU-ordförande blev han nästan religiös när han talade om det. Efter misslyckandet i Köpenhamn är allt tillbaka vid det gamla och miljöpartiet blir ensamt om att sätta miljön i första hand.
Maria Wetterstrand envisas med att hennes parti varken står till höger eller till vänster på den politiska skalan. Ändå är det vänster i fördelningsfrågor, alltså i just de frågor som utgör den enda avgörande och bestående skiljelinjen mellan höger och vänster. Samtidigt har Miljöpartiet en till synes obegränsad tilltro till fri företagsamhet, också till exempel på skolans område."

Inga kommentarer: