< div id=”header ”>< / div>

lördag 4 september 2010

När kommer växla upp Baylan?

Drygt 15 dagar kvar till slutdagen för valet har redan börjat och nu börjar det dra ihop sig. Expressen som gett uppdraget och DN har idag presenterat DEMOSKOP:s senaste mätning. DN här och Expressen här

Det är ganska uppenbart vad partierna har sina väljarkategorier nu. M i storstaden och MP bland yngre kvinnor i storstaden och SD tenderar vara ett mansparti för yngre förmågor som exempel. Peter Andersson här har lätt att fastna i utfrågningarnas värld och fattar inte att det inte ÄR "verklighetens folk" utan massmedia är de som bevakar sånt och får snart räkna Peter dit..

Trenden är att MP har svårt att hålla sina höga siffror och S står och stampar. Detta sammantaget att valmanifestet kom relativt sent och får kriga med regionala och lokala program där valarbetarna som står på valbara platser vurmar mer för. Tre olika val kan även innebära splittring mellan valen då allting inte är rödgrönt rakt i genom. Miljöpartiet har på ett antal platser i landet sagt sig stå fria mellan blocken och garanterar inte att de blir fler rödgrönt rakt igenom vilket försvagar S-partiets roll som trovärdig regeringsbildare.

1 kommentar:

Nemokrati sa...

Det är ledsamt att Alliansen dominerar hela mediasfären och att de rödgröna har så lite pengar att kampanja för. Demokratin är satt ur spel. DN, SVD, Expressen, Sydsvenskan, GP är alla alliansmärkta. De rödgröna har inte en enda rikstäckande morgontidning. På det sättet har alliansregeringen ett mycket oproportionerligt försprång. Till det skall läggas partikassorna där samma underläge gäller. Vore därför konstigt om Alliansen INTE vann valet. C har 68 miljoner i valbudget med fyra procent av väljarkåren och S har 70 miljoner alltså nästan lika mycket pengar som C. SD har mer än både V, MP och KD tillsammans. Det är en kamp mellan David och Goliat med andra ord. Så det gäller att pricka rätt om de rödgröna öht ska kunna ha en chans att nå väljarna med sitt budskap.