< div id=”header ”>< / div>

tisdag 22 juni 2010

Centern på väg mot katastrofvalet med Maud i spetsen!

Den 9 maj förra året skrev Börje Hörnlund en artikel på DN Debatt läs här om den väg centern tagit sedan Maud Olofsson tog över rodret. Inte bara det utan ocks å hätska utfall som förekommit senare om Miljöpartiet "Mp värre än kommunister" och " Skillnaden mellan Centern och Mp är att miljöpartiet är ett grönt socalistiskt parti och centern ett grönt liberalt parti"  talar för att Maud Olofsson ser mer på skillnader än på likheter. I detta fallet undviker"de gröna" aspekterna som förenar.

Ur Börje Hörnlunds artikel i DN:
"Hon raserar partiets värdegrund med risk för katastrof vid nästa val. Att Maud Olofsson hanterar kärnkraften – Fälldins och Centerrörelsens hjärtesak – som en fråga hon bestämmer själv är skandalöst. Hennes sätt att sköta kärnkraftsfrågan är det i särklass mest odemokratiska agerandet i partiets 99-åriga historia. Så upprätthåller man inte Centerns roll som demokratisk folkrörelse. I och med att Maud Olofsson övergett den traditionella mittenpositionen och dragit högerut äventyrar hon partiets själ. "

En sådan partiledare som inte visar intresse för samarbete när det gäller gröna frågor utan bara hänvisar till "alliansens gröna röst" är inte mycket att komma med. Tidigare efter 2002:års val framstod centern som direkta motståndare att få med miljöpartiet i en mittenstyrd regering.

Miljöpartiet tillhör till skillnad från centern den europeiska och internationella GRÖNA RÖRELSEN. Det finns kvalitéer i centern men de hålls tillbaka på grund av Maud och hennes närmaste krets!

Inga kommentarer: