< div id=”header ”>< / div>

tisdag 15 juni 2010

Äntligen - NY Klimatmärkning för MAT på gång!


Läs om klimatmärkningen här. Vidare ur ATL lantbrukets affärstidning här om certifiering och bakgrund..

Våren 2007 beslöt KRAV och Svenskt Sigill att samarbeta kring att ta fram regler för en klimatanpassad livsmedelsproduktion. Senare har fler aktörer anslutit sig till projektet; Milko, Lantmännen, LRF, Scan och Skånemejerier. Även Jordbruksverket deltar som adjungerade i projektet genom att bidra med sin kompetens inom området och bevaka vad som händer inom projektet.

"Projektet har sammanställt bakgrundsdokument med vetenskaplig genomgång av varje produktområde. Utförare i huvudsak har varit SIK - Institutet för Bioteknik och Livsmedel samt NTM - Nätverket Teknik och Miljö/Conlogic samt egna experter inom projektet. En remiss av föreslagna klimatregler genomfördes våren 2008, och remissvaren samt ytterligare utveckling av underlagsmaterialen resulterar i färdiga regelpaket som presenteras på hemsidan. En expertgrupp samt förankring av regelverket med branschens aktörer är viktiga framgångsfaktorer i arbetet."

Äntligen något som kompletterar både Krav- och Rättvisemärkt vad gäller att arbeta för en bättre värld för både människor och miljön.

Inga kommentarer: