< div id=”header ”>< / div>

torsdag 18 februari 2010

Bypolitik eller rikspolitik!

När det närmar sig val och de politiska blocken nu gör sina utspel är frågan vad man hör hemma. Som engagerad säger man att man kanske inte delar sina åsikter helt med sitt parti.Hur gör man när man inte gör det med ett rödgrönt block som miljöpartist? I vissa frågor står jag till vänster andra höger ut och i en del betydligt grönare än miljöpartiet .Delaktigheten med de uppgörelser som görs ovanför huvudet på mig är minimal. Inte minst för att min region inte har någon ledamot för MP i riksdagen och i partistyrelsen.

I min Region Halland samarbetar de gröna med alliansen väldigt intimt. Återstår då bypolitiken i Varberg som för tillfället inte har mina frågor på agendan utan man ska ta ställning till allt annat än det jag tycker är viktigt. Eftersom jag helst påverkar där jag gör mest nytta överlämnar jag härmed valrörelsen på riks till andra och ägnar mig åt tolkningsarbete lokalt hur vi använder instrumenten att stärka det lokala och regionala samarbetet inom och utom miljöpartiet tillsasmmans med andra partier oavsett om de är blå, gröna eller röda. I en del frågor ägnar jag mig åt utomparlamentariskt och tvärpolitiskt arbete då byråkratin och stelheten lokalt kan vara värre än i riksdagen.

2 kommentarer:

MIKA sa...

Hårda bandage!!

Pierre Ringborg sa...

Jag lämnar en öppning att inte bli inlåst i blockpolitiken och vara megafon för en viss strömning som få oss att bli röd dörrmatta för ett visst betongparti till vänster samt att tvingas samarbeta med en desillusionerad ännu mer vänster som är på väg att ramla ur regionalt och lokalt.