< div id=”header ”>< / div>

lördag 14 juni 2014

Sommar för Löfven och tågen står stilla men hoppet lever om bättre tider!

Kommer alla att flockas kring Stefan Löfven? Läser man Sydsvenskan pekar mycket på att S har initiativet just nu. Det enda som tycks hindra är OM SD når vågmästarpositionen vad som händer. Löfven har sagt sig inte vilja bilda regering om det är oklart läge och det kan mycket väl bli så.

Jag delar Stefan Löfvens åsikt om att politiken bör hållas ifrån fackliga konflikter medan andra med fullt stöd går in och hejar på. Det sägs att Hallandstrafiken förlorar 3 miljoner om dagen på Sekokonflikten och då kan det bli surt efteråt för alla oss som på något sätt är berörda.När det satsas stora annonser var det nog ingen som föresatte att Öresundstågen skulle stå stilla.

I vilket fall som helst breder Löfven ut sig i sin samarbetsiver och fångar in i stort sett varenda parti han kan tänka sig få igenom S-politik med. Blockpolitik är fördummande håller med men alliansen när de var nya ville bryta S maktmonopol att allting avgjordes INTERNT av ett parti. Detsamma gäller MP:s krav att ingå i regeringen. Det kommer att kosta på men ETT parti i Rosenbad är för lite.

För MP gäller det liksom för S att inte låta V växa sig för stora.Hellre då att F! ramlar in i riksdagen och balanserar upp. Det kanske inte blir en fyrpartiregering på den rödgrönrosa sidan men dock en stabil majoritet att bilda bas. Framför allt sätta stopp för S planer att aliera sig med allianspartierna på deras egna villkor. S+alliansen är verkligen fördummande och konserverande för svensk politik.


Inga kommentarer: