< div id=”header ”>< / div>

söndag 8 maj 2011

Alliansen sitter med trumf!

Alliansens försprång minskar enligt SKOP men då har ändå SD rollen som "vågmästare". Men som SvD skriver finns det mest motstånd mot regeringen än något som förenar en gemensam opposition mer än att samtliga motsätter sig stora delar i alliansen förslag. Det mest markerade är fortsatta jobbskatteavdrag . Till skillnad från i höstas då det var ett rödgrönt alternativ som presenterades fanns inget SD att ta hänsyn till.

Nu är inte S glasklara med skatteskalorna och Miljöpartiet ses som förhandlingsbart gällande tjänstesektorn  V har övergivit ekonomiska ramverket och säger dessutom nej till det som ev. S och MP kan säga ja till. SD anses inte trovärdiga då de ställer krav på pensionärskompensation om jobbskatteavdraget ska bli av och dessutom med en splittrad rödgrön opposition som kullkastar SD:s planer att spela ut blocken.

Man kan lugnt säga att alliansen sitter med trumf för tillfället även om opinionen skulle svikta i dess helhet. Moderaterna dominerar fullständigt men vad har vi för opposition som ska lita till SD? Det behövs nog fler mätningar än s.k. jämviktslägen för att rödgrönt ska bli intressant igen och frågan är om inte Vänsterpartiet kommer att hängas av. Både inom S och MP finns nog ett önskemål att som partierna sade före valet att försöka spräcka alliansen och hitta ett stöd därifrån den dagen partierna regerat sönder sig. Den dagen får vi nog vänta på ett tag till. Omvalen som stundar kan bli en värdemätare vartåt det blåser och det kan kullkasta allting om det blir ett lågt valdeltagande. Då kommer alla att skylla på det att underlaget är för dåligt men det kommer ändå att bli ett lokalt och regionalt valresultat. Demoskop maj visar liknande trend som Skop

1 kommentar:

Anonym sa...

YOUR BLOG DESIGN IS AWESOME.
YOUR WORK?