< div id=”header ”>< / div>

tisdag 11 augusti 2009

GREENPEACEAKTIONEN!

Som de flesta vet har Greenpeace lagt ut stenar vid Fladen och Lilla Middelgrund utanför Varberg. Detta för att skydda från bottentrålning på viktiga marina reservat och havsbottnar som är viktiga för livet i havet kring Kattegatt.
Kattegatt kan gå under benämning "Tyst Hav" som Isabella Lövin vår nya MP-ledamot i EU skrev för några år sedan och uppmärksammades stort. Jag som lokalpolitiker drev frågan tillsammans med V och tryckte på S att det aktuella området skulle få skyddsvärde som marint reservat mellan 1994-1998. Det stupade på danskarna och regler om internationellt vatten som vi inte förstod oss på lokalt.
Någon som förstått sig på deta är GREENPEACE som ser havet som allas vatten och främst de som bor och lever i havet. Ingen människa ÄGER dessa vatten det är vårt gemensamma arv som vi ska lämna över. Medan byråkrater och politiker förhandlar och tisslar och tasslar AGERAR GREENPEACE.
Partier kan vara för eller mot EU, men det är märkligt att de två partier som drev frågan om marint rerservat och för att gå ur EU , IDAG ska hänvisa till EU:s habitatdirektiv som Sverige inte efterlever. Jag är idag glad att Miljöpartiet inte vill lämna EU och att Isabella Lövin kom in inte bara i EU-parlamentet utan också hamnar i fiskeriutskottet där dessa frågor handläggs. Jag är också glad att GREENPEACE handlar enligt regelverket medan politikerna har semester och myndigheterna kring verkar vara handlingsförlamade och stå på olika ben. GREENPEACE handlar medan beslutfattarna har beslutsvåndor.

Inga kommentarer: