< div id=”header ”>< / div>

fredag 18 oktober 2024

Varbergsalliansen och Varbergspartiet starkare än oppositionen ihop


 Ser ut som både Översiktsplan och budget 2025 kommer att antas med en majoritet som överraskar t.o.m socialdemokraterna i Varberg som själva sagt att de tänkt bedriva stenhård opposition. Majoriteten har visat sig starkare än vad S har trott inte överraskande efter Centerns kollaps i valet.

Vänsterpartiet och centern är varandras ideologiska motsatser och vem hade trott att SD i Varberg visat sig mer regeringsfäiga än vad många trott? Inte minst som de kan samarbeta med såväl liberalerna som det lokala Varbergspartiet.

Ska tilläggas ska att det andra lokala partiet 24:7 visar en oerhört tuff attityd som S släpat in i nämnderna. Inte minst i socialnämnden där Ingemar Ericsson retat gallfeber på samtliga partier i den nämnden där alla hans förslag är ett ärende oavsett vad de andra säger.

Mikael Bonde (VP) har ingen ksau-plats eller kommunstyrelseplats men med lika mycket info ändå som de som sitter där. Notera att jag och han också är kollegor i byggnadsnämnden där Mikael märks som den talförande ledamoten i nämnden ständigt påläst och kunnig i det han pratar om.

Jag själv är förvånad att oppositionen i Varberg visat sig svagare än vad jag själv trodde före valet. De visar ej heller någon vilja att kunna samarbeta och det finns ingen spricka i nuvarande majoritet heller. Jag själv som fd miljöpartist trivs väldigt bra i sällskapet som kallas majoriteten i Varberg.

Inga kommentarer: