< div id=”header ”>< / div>

fredag 6 september 2024

S varnar för förfall inom förskolan och grundskolan i Varberg




Förskolan och grundskolan i Varberg står inför den kanske största besparingen genom tiderna. 50 miljoner saknas inför 2025. Det motsvarar ca 80 lärartjänster eller fler. Samtidigt klarar nämnden i dag inte sitt uppdrag och ansvar enligt skollagen, att se till att alla barn klarar skolan. Vid skolavslutningen i juni lämnade Varberg ca 90 barn utan godkända betyg till gymnasiet.”

Detta skriver S i en insändare i Hallands Nyheter . S har trots detta inte lyckats få majoritet för sin budget på över 25 år. 

Jag vill minnas när S senast var i styret i Varberg när de satte in stenhårda besparingar på kost och städ för att behålla kvaliteten i skolorna. De fick göra upp med borgerliga partier för att klara sina åtaganden och S satt i regering och hade samtliga ministerposter.

S lösning är att tillskjuta pengar men varifrån kommer de är oklart? Med vilka tänker de göra upp med. Närmast till hands lär vara C, V och 24/7 men det fattas ändå mandat i budgeten.

S är enda oppositionsparti i budgetberedningen och vill med all säkerhet profilera sig där. Skillnaden nu och för 25 år sedan var att då togs beslutet nämnd för nämnd. Nu ska beslut tas om helheten och oppositionen i Varberg kan inte enas om samma budget.


Inga kommentarer: