< div id=”header ”>< / div>

onsdag 13 mars 2024

Varbergspartiet vinnare om Västerport på kort sikt


 Efter följt turerna kring Västerport sedan 30 år tillbaka vill jag utse Varbergspartiet som kortsiktiga vinnare. Ett parti med endast 2 mandat nya sedan valet i kommunfullmäktige i Varberg och utan plats i kommunstyrelsen.

Av någon märklig anledning trots turer i domstolar har de ändå lyckats genom förhandlingar med Varbergsalliansen ändå fått igenom vissa punkter gällande Västerport.

Det vanliga är att man gör upp efter ett val och håller fast vid det men nu har man inväntat ärendet i domstolar innan man slår till.

Varberg saknar enig opposition så allt handlar om hur man lyckas påverka i majoritet. Vare sig S, C, V eller 24:7 har något större inflytande i Varberg mer än kritisera och förhala för majoriteten. Det vanliga innan i större frågor är blocköverskridande överenskommelser.

I majoriteten var det bara VP och SD som gick fram i valet och kan avgöra inriktningar  De har båda en pragmatisk inställning och fattar det politiska spelet vilket gjort att tidigare maktpartier som S och C ställs åt sidan. L har lyckats få kommunrådspost, KD ordförandeklubban i fullmäktige och M har tvingats lyssna mer på den borgerliga sidan om de ska behålla sin position.Varbergspartiet  har lyckats få in en position ingen trodde var möjlig före valet detsamma gäller SD.

Inga kommentarer: