< div id=”header ”>< / div>

fredag 29 mars 2024

Budgeten är oviktigare än partiet 24:7:s motioner


 Ingen räknar med att oppositionen ska stå för budgeten som antogs i november 2023 i Varberg. För 24:7 är det viktigaste deras motioner. 

Det är bara partiet 24:7 som företräder folket och vars motioner kallas ”brådskande” resten tillhör eliten och anses antidemokratiska. 

Nu kör budgetarbetet igång inför budgeten nästa år och vi i majoriteten kommer att samlas under gemensam budget och lägger inga motioner. Det är således skillnad på ett parti som sysslar med namninsamlingar och uttrycker epitet över sina politiska kolleger.

Jag är visserligen inte folkvald men har ändå mer insyn än partiet 24:7 över vad som händer i Varberg. Det skrämmer antagligen 24:7 att jag inte ”läcker” till folket. 

Jag vet att politiken är ett trögrörligt system som tar tid att förändra och inte minst hur svårt det är för ett lokalt parti att påverka. 

Om partiet 24:7 får bestämma hade de helst satt alla sina ledamöter i socialnämnden där de har sin profil. Men nu är politiken upplagd så att det finns fler nämnder att ta hänsyn till och dessutom bolag där 24:7 saknar totalt ointresse.

Inga kommentarer: