< div id=”header ”>< / div>

tisdag 13 december 2022

Det nya styret med Varbergsalliansen är sjösatt - nu kör vi !


Varberg har nu fått nytt styre sedan  valen till nämnder för kommande mandatperiod fullbordats av  sista kommunfullmäktige luciadagen 2022.

Det fanns visserligen synpunkter från Centern att det kanske är olämpligt att sitta i fullmäktiges presidium och inneha ordförandepost i nämnder och lite brist på kvinnor på ledande poster men valen gick igenom planenligt.

Partierna som konkurrerade lyckades  inte samla någon majoritet även om de tycker själva att de har perfekta företrädare. De får iaf visa det i arbetsutskotten om de kan samarbeta eller om de ska bedriva stenhård opposition.

Det finns stort behov av utbildning om styret ska fungera och bra kommunikation. Bra kanaler ut till väljare och allmänhet.Jag vill inte se elitstyre där allting är uppgjort på förhand utan spännande dialog och förankring innan besluten tas.

Politikerna måste återta makten så inte Varberg blir tjänstemannastyrt. Ibland har jag undrat om det varit så stor skillnad mellan S och M-styren? De mindre partierna kommer bort och SD har betraktats som ett parti ingen vill samarbeta med.

Det återstår att se vad det nya styret med Varbergsalliansen klarar men fördel är att i stort sett samma partier styr regeringen. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tror att det kommer bli bra. Får hoppas att prestigefyllda personer tänker på valresultatet. Det behövdes en förändring i Varberg staden växer men husbyggnation en på höjden har gått för långt . Ge folk möjlighet att bygga en villa. Finns gott om mark på östra sidan Österleden och mot Tvååker. Låt Varberg fortsatt vara en villa stad.