< div id=”header ”>< / div>

onsdag 23 november 2022

Sverigedemokraterna parti vid makten i Varberg !


När ordförandeposter tillsätts i Varbergsalliansen får Sverigedemokraterna för första gången tillträde till klubban i Varbergs styre.

Ordförande i servicenämnden: Olle Hällnäs 

Ordförande i byggnadsnämnden: Andreas Havasi

Ordförande i Varbergs bostad AB: Stig Berntsson 

Sedan tillkommer naturligtvis fler poster för SD samt naturligtvis politik. Det ställer naturligtvis helt andra krav än tidigare då SD varit partiet ingen velat samarbeta med och förvisats till ständig opposition.

SD får helt annan insyn i hur politiken ska styras lokalt men det som kommer att märkas mest är att Centern tappar det dominerande inflytande det haft tidigare som ”besserwisser”. 

Jag har upplevt Centern som ett parti som arrogant blivit alltför maktfullkomligt i Varberg och som var mina huvudmotståndare i valrörelsen. Det gjorde det lätt för mig att gå med i SD efter valet.

SD får naturligtvis inte igenom hela sin politik på ett bräde men min förhoppning är att genom Varbergsalliansen få igenom bitar där de hittar gemensam lösning på frågor.

Hur oppositionen i Varberg kommer att agera är mer oklart mer än att samtliga är emot SD. Det kommer inte att räcka långt då Varbergsalliansens budget kommer att styra nästa år.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis Pierre, till platsen i SD , du blir ett starkt kort där för oss.

Anonym sa...

Synd du inte blev aktiv innan valet i SD då hade du suttit i K F nu.

Anonym sa...

Ännu en bra analys Pierre.

Anonym sa...

Äntligen! Välkommen!