< div id=”header ”>< / div>

måndag 7 november 2022

Dags för socialförvaltningen i Varberg att börja spara ?

 


Mycket av socialnämndens verksamhet under gångna mandatperioden har handlat om att "hålla budget", "att få ner kostnader" "omorganisation", "digitalisering" "tillskjuta medel" men det ska ju märkas också.

Vet att det för några år sedan inte gick att påverka i socialnämnden då det var lagbunden verksamhet och således en myndighetsnämnd dvs lokalt bara att se till att det fanns medel så verksamheten kunde utföras.

Nu har vi inte bara ny regering på riksnivå utan styret i Varberg är bytt till en fjärdedel då centern går från och socialdemokraterna kommer in i det nya styret kallat Varbergsalliansen.

Hur samstämmiga kommer de att vara internt och hur samstämmiga kommer oppositionen att vara med dem. Det ska läggas en budget 15 november i kommunfullmäktige och då får vi se vad som sägs och hur det kommer att låta. 

Både nuvarande och vice ordförande i socialnämnden lämnar efter nyår och nya ledamöter ska in i nämnden att mycket känns osäkert. 

S har utlovat "stenhård opposition" och kommer att sabotera det nya styret om de kan för att det ska uppstå villervalla och osäkerhet. Alternativet är att de själva får igenom sin egen budget som i dagsläget bara har stöd av dem själva.

den andra oppositionen bestående av C, V och 24:7 är osäkrare. C tillhörde styrande alliansen och valsamverkar nu med de hårdföra 24:7 och har ingen gemensam linje men kan naturligtvis uppstå i enskilda frågor. 

Det finns mycket frågetecken i synnerhet som vi går in i tider där mycket är osäkert och inte rullar på som vanligt. Under covid var heller inget som vanligt så vi får vänja oss att saker kan kallas kris allt oftare. 

PS/ efter det bloggen skrevs har C och 24:7 brutit samarbetet 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu får du läsa igenom Herr Ringborg så det blir rätt.

Anonym sa...

Socialdemokraterna I Varbergsalliansen?????