< div id=”header ”>< / div>

torsdag 5 maj 2022

Valrörelsen i Varberg en obegriplig såpopera som kostar pengar

L ett parti som hoppas på ett bra val

Knacka dörr, finnas på Facebook, kalla till temamöten, stå på torget, klämma ut glada budskap med västar i samma färg. Skita ner andra partier, bjuda på karameller och kaffe.

Partierna i Varberg har olika strategier att stressa väljarna rösta det är valår. En del politiker ska lämna, bytas ut men alliansen är tänkt att bestå dvs att M. C, KD och L ska samarbeta i majoritet.

Partier i alliansen som har det problematiskt är KD och L. När M och C vill köra över dem använder de sig av S sedan är det klart.

Ändå håller denna allians ihop inte minst i budgetsammanhang. Om det varit lite spännande borde S samla en opposition men det klarar de inte. Varken V, SD, Bonde hade något köttben att nappa på. Alliansen vinner alltid.

S har för sig att de ska samla en majoritet efter valet då SD tränger sig in i alliansen som en möjlighet. Det är närmast Centern som ska lockas över genom att S förtätar stan med borgerlig politik och Centern tar hand om landsbygden och styr efter sin pipa.

Två utmanar partier finns och knackar på att få komma in i fullmäktige. 24:7 som SD skulle kunna släppa in som ersättare i kommunstyrelsen. Varbergspartiet som ev skulle kunna ha teknisk valsamverkan med V och få några poster. 

Enda partiet som går ihop med alliansen är miljöpartiet för de ställer inga krav alls mer än sitta på möten hos Lotta varje måndag sedan är deras lycka gjord. 



Inga kommentarer: