< div id=”header ”>< / div>

tisdag 31 maj 2022

När Varbergs kommun lyckades spara bort missbruksvården till noll !


Varbergs kommun har lyckats genom enprocentaren successivt avvecklat både boende och missbruksvård till att bli noll.

Det fanns en gång något som hette  Getteröns behandlingscenter som kostade alldeles för mycket låg undanskymt på en tomt med hunddagis och lastbilar körande på nätterna med virke på varsin sida och ett järnvägsspår inte långt ifrån. Där fanns också ett TNE där klienter skulle avgiftas och nykra till. 

Inne i stan fanns ett ställe som hette Åkaren där det bedrivs AA och NA-behandling med boende där det var krav på nykterhet på ena sidan och full fest på andra sidan. Det avvecklades också då kvarteret inte höll måttet ur sanitär synpunkt. Kommunen ägde fastigheten som såldes till Varbergs Bostad AB för 20 miljoner. 

Sedan fanns  KF Länken uppe vid Hagaskolan i ett hus som drevs som kamratförening men inget boende utan daglig verksamhet. Det försvann också i Varberg. 

LÄNK 80 som kan sägas vara en utbrytarförening ur Länken hade en verksamhet i stan väl synlig med boende drevs som ideell förening i ett hus som ägdes av kommunen fick inga bidrag utan fick överlåtas till  LP-stiftelsen  som hade boendet och huset en kortare tid. Huset övertogs av Göran Lindeberg och revs så småningom. 

Partiet 24:7 har i en insändare i HN uppmärksammat att numera är någon form av boende på gång i Varberg som ska drivas av ett aktiebolag. 

Ett bolag som kommer utifrån och som fått det genom anbud. Någon kommer uppenbarligen att tjäna pengar på andras olycka då huset som det är tänkt att finnas verksamhet och boendeplatser i ägs privat och det ska drivas privat 

Kompetensen ligger tydligen inte hos kommunen eller ideella föreningar längre utan någon annanstans. 





Inga kommentarer: