< div id=”header ”>< / div>

onsdag 20 oktober 2021

Synpunkter på budgetarbetet i Varberg - 24:7 räknade bättre


Synpunkter på budgetarbetet i Varberg. Varberg präglas av en orolig tid när de lägger budget.

- Finns inga vettiga jämförelsetal från tidigare år allting blir gissningar och projekt vad som är på gång och hur man ska klara målen

- Befolkningsökningen sker explosionsartat och skulle tro att inte ens förtroendevalda hänger med.

När de införs sparbeting till nämnderna slår det ibland snett det har alliansen bevisat genom sparbetinget på Apelvikshöjd, Storegården och Rolfstorp.

Egentligen ett beslut som togs sommaren 2020 men som av någon konstig anledning skulle sjösättas visst datum sista augusti 2021.

Vänsterpartiet tog rollen på sig att "hålla budget" var viktigt och då blir det så här. Socialdemokraterna  gick som katten runt het gröt att det får alliansen fixa. Sverigedemokraterna kom på att det fanns utrymme i deras budget OM den hade gått igenom.

Inom allianspartierna fanns olika meningar hur detta skulle undvikas och efteråt kan sägas att Centern låg närmast. Ett parti som alltid slagits för maten och här drabbade dessutom äldre.

I vilket fall sjösattes besparingen under stora protester från det nybildade partiet 24:7 förebild gula västarna i Frankrike.

Plötsligt dyker det upp ett besked från alliansen. Vi har ångrat oss vi har enat oss vi kör igång det vi stängt ner nu finns pengar och ligger med i vår budget.

Pensionärerna tror inte sina öron menar de verkligen det? Vad har hänt var jultomten ute för tidigt i år eller är det valfläsk?

Oppositionen står häpna och centern och 24:7 jublar mest. De har ju kämpat mot denna besparing.

Som sagt det är inte lätt att göra lokal budget i Varberg men spara på rätt saker och reta inte upp fel personer.

Kalla det inte satsning det som en gång stängts ner. Jag litar inte på någon budget från alliansen i år då ni bevisat er inkompetens. Opposition känns inte pålitliga heller riktigt för en vecka efter alliansen lagt sin budget håller de fortfarande på och hemlighåller. 

Inga kommentarer: