< div id=”header ”>< / div>

tisdag 26 oktober 2021

S står upp för ett tryggare Varberg i sin budget


Jag tar här upp Socialdemokraternas förslag till uppdrag som de lägger i samband med budgeten i Varberg. I övrigt har S en ganska expansiv budget jämfört med alliansen. Om alliansen är mån om att siffror i form av ekonomisk resultat är det viktiga är S mån om att det ska synas i verksamheten. 

 - Socialnämnden tillsammans med utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i uppdrag att snarast säkerställa en ändamålsenlig och maximal användning av äldreomsorgslyftet. 

- Socialnämnden i uppdrag att ta fram ett förslag på hur vi kan erbjuda anhörigvårdare avlastning på ett enkelt och värdigt sätt i framtiden. 

- Socialnämnden i uppdrag att ta fram förslag på hur våra korttidsboenden kan erbjuda en trevlig vistelsemiljö med attraktiva aktiviteter. 

- Förskole- och grundskolenämnden i uppdrag att utreda vilka personalförstärkningar som ger bäst effekt för att säkerställa att lärarna använder sin profession optimalt samtidigt som eleverna får en lugn och stabil undervisningssituation.

- Kommunstyrelsen får i uppdrag att tillsammans med berörda nämnder åter skapa en sammanhållen biblioteksorganisation

- Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden tillsammans med kommunstyrelsen i uppdrag att skapa förutsättningar för fler lönesubventionerade anställningar i kommunen. 

- Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i uppdrag att tillsammans med kommunstyrelsen utveckla samarbetet med civilsamhället för att ta tillvara deras kraft och kompetens. Syftet är att utveckla ytterligare insatser till stöd för arbetsmarknadsenheten och andra relevanta områden i kommunen

- Kommunstyrelsen i uppdrag att ta fram en plan för hur material skall tas omhand och återanvändas vid rivningar inom kommunen.

- Kommunstyrelsen i uppdrag att utreda hur vi kan skapa förutsättningar för laddstationer vid egna garageplatser i flerbostadshus och samfälligheters garage

- Kommunstyrelsen i uppdrag att ta fram en modell som stimulerar till cirkulära flöden för återvinning, återanvändande och samägande i våra verksamheter och för medborgarna och näringslivet.

- Kommunstyrelsen i uppdrag att ta fram en plan för en snabb installation av solceller på kommunala fastigheter där det är ekonomiskt möjligt

- Kommunstyrelsen i uppdrag att ta fram en strategi som innebär att kommunen inom de närmaste åren ökar markinköp som kan användas till verksamhetsmark och tar höjd för detta i planeringen. 

- Kommunstyrelsen i uppdrag att utreda möjligheten att införa konceptet ”Vita jobb” i samband med upphandling. 

- Kommunstyrelsen uppdrag att ta fram en strategi för hur en betydande andel av de bostäder som byggs de ärmaste åren byggs i form av hyresrätter med rimliga hyror. 

- Varbergs Bostad AB i uppdrag att ändra sina regler så att det är möjligt för ungdomar att redan från 16 års ålder ställa sig i bostadskö.

- Kommunstyrelsen i uppdrag att tar fram ett antal platser där man kan etablera nya kolonilotter

- Kommunstyrelsen i uppdrag att öka antalet kommunala villatomter att förmedla via den kommunala tomtkön. Tomter skall finnas i alla tätorter i kommunen

Kommunstyrelsen i uppdrag att vidta åtgärder för att öka takten och tydligare styra prioriteringen i produktionen av detaljplaner för bostäder

- Kommunstyrelsen i uppdrag att ta fram ett system som innebär att ingen längre skall vara hemlös.

- Kommunstyrelsen i uppdrag att se till att större privata bostadsföretag ingår avtal med kommunen om sociala kontrakt

- Kommunstyrelsen i uppdrag att ta fram en ändring av kommunens policy så att kommunen alltid erbjuder heltids- och tillsvidareanställningar som norm.

- Kommunstyrelsen i uppdrag att skapa förutsättningar och ta fram regler så att antalet anställda per chef anpassas till en nivå där varje chef ges likvärdiga och jämställda förutsättningar att genomföra de uppgifter och det ansvar de har

Inga kommentarer: