< div id=”header ”>< / div>

torsdag 15 april 2021

SD-skandal skapar viss förvirring inom alliansen i Varberg

 


Efter det att internet SD-politikern Nenne Dosic avslöjats som ett mail- och twittertroll med ytterst olämpliga kommentarer och uttryck gungar det rejält i SD i Varberg.

Enligt SD:s egna regler finns det nolltolerans mot personer som förekommer i brottmål eller uttrycker sig olämpligt.

Nu är det så att vederbörande råkade sitta i en intern valberedning som man frågar sig hur omdömet på personer som föreslår och väljer hur det står till. 

Ingen visste något eller har märkt något och inom SD förekommer en tystnadskultur att inte baktala varandra öppet. Det gäller att hålla en enig fasad utåt. 

Jag är inte förvånad över att Erik Hellsborn som är gruppledare i kommunfullmäktige och mer därtill inte kollat upp den personen bättre. Han har själv ifrågasatts för grumligheter och tagit på sig alldeles för många uppdrag för att ha koll på sina partikamrater.

Men det bör vara han som bör ha störst kännedom om sin partikamrat och hans beteenden.

Alliansen i Varberg är tagna på sängen men har inget samarbete med SD alls i Varberg. Troligtvis väljer de minoritetsstyre om SD blir "vågmästare". Det röda blocket är inget alternativ i Varberg ens om MP kommer in och förstärker dem.

Alliansen siktar på fortsatt egen majoritet även efter nästa val och skulle det inte gå så väljer de säkert minoritetsstyre. S trivs i sin position som opposition och har ingen politik som siktar på samarbete med borgerliga partier mer än i arbetsutskott där de redan sitter. 

Vad som blir mest intressant i ett varbergsval är de interna styrkeförhållandena inom alliansen lokalt. På riks är alliansen slagen i bitar men fungerar lokalt i Varberg och i region Halland. 

Inga kommentarer: