< div id=”header ”>< / div>

torsdag 31 december 2020

Årets nedstängning !


Jag har haft biblioteket som bas för lån av dvd och böcker, läsa tidningar, avkoppling, träffa vänner, bloggande och som centrum för min dagliga verksamhet.

Först stängdes det ner halvt. Dvs all sittverksamhet förbjöds och bibliotekarierna utsåg sig till väktare att kolla att ingen satt ner och vistades på biblioteket för länge. Släktforskningsrummet plats för fem personer bombade igen. 

Men det skulle inte sluta med detta. Stefan Löfven ha han som shoppar som ni vet hade en presskonferens en fredag. Dagen efter var biblioteket helt nedstängt. 

Det är fortfarande helt nedstängt och oklart när det kommer att öppnas. 

För mig som haft en 55-årig rutin att söka mig till biblioteket blev kulturellt hemlös. Liksom många andra som flackar omkring på stan i gallerior och gata upp och gata ner. 

Men vi får väl vara glada att Systembolaget håller öppet med säkert Corona avstånd där några kan finna sin tröst för att sedan sitta på en bänk på Gallerian. 

Folkhälsomyndigheten borde byta namn till Biblioteksnedstängningsmyndigheten och Corona myndigheten för de har inte ett dugg med folkhälsa att göra. 

Inga kommentarer: