< div id=”header ”>< / div>

fredag 4 september 2020

Tveksamt bland partierna om hetaste politiska frågan i Varberg i höst !


I Varberg går vi nu in i "andra halvlek" vad gäller politiska beslut.

Tyvärr har coronaepidemin sabbat en hel del vad gäller mars - september men det går inte att skylla på Corona i längden inte heller på regeringen. Den sitter antagligen fram till valet.

De politiska partierna har inte synts till på torget på länge. Det pågår ingen egentlig debatt bland partierna offentligt. De gömmer sig i nämnderna som är slutna. Varbergs kommuns hemsida under vinjetten möten, protokoll och handlingar känns ofta frustrerande ofullständig.

Ett nytt lokalt politiskt parti har slagit rot: 24:7 som har som målsättning att väcka medborgarna att engagera sig i specifika frågor. Deras fb-sida går att följa här

En smygförtätning pågår i det tysta runt stadskärnan, tunnelbygget pågår och det som livar upp mig är att torghandeln fungerar. Läs mera här.

När Varbergsposten skickar en enkät till de sittande partierna i församlingen svarar de så här: Vilken blir höstens hetaste fråga i kommunpolitiken i Varberg ?

Kristdemokraterna: Diskussionen om att införa eventuella parkeringsavgifter i Varberg

Moderaterna: Troligtvis budgeten

Vänsterpartiet: Som en följd av pandemin blir det vård och omsorg

Centerpartiet: Coronakrisens påverkan på budgeten

Socialdemokraterna: Äldreomsorgen

Sverigedemokraterna: Kulturpolitiken om en motion SD lagt om konstnärliga utsmyckningar

Liberalerna: Stadsbyggnadsprogrammet

Min egen spåning lutar åt att budgeten i november blir huvudfrågan som ska tas då. Då får ju partierna chansen att lägga upp hur de vill ha det inför 2021.

Coronan ser det ut som den har tagit mindre fokus. Däremot släpar en del efter som inställda möten och besök, operationer och undersökningar som skjuts upp.

Regeringen lägger inom kort fram sin budget då blir det nog klarare var partierna står.

Inga kommentarer: