< div id=”header ”>< / div>

torsdag 24 september 2020

Oppositionspartiet 24:7 uppmanar till stopp för neddragningarna inom äldreomsorgen i Varberg !


Ett massivt missnöje har sedan i somras funnits på Hallands Nyheter insändarsida om besparingar i socialnämnden i Varberg: personlig assistans, dagcentraler och hälsoledare.

Inte konstigt socialnämnden utannonserar inget på kommunens hemsida vad de tar upp för ärenden utan allt får läsas i efterhand när allting redan är beslutat.

Det nya  lokala partiet 24:7 har fört en frenetisk kampanj att uppmärksamma besluten då socialnämndens egna ledamöter och partier gjort allt för att skylla ifrån sig att det är annat som påverkar deras ställningstaganden än de faktiska beslut som är tagna.

Nämnderna har till uppgift att hålla på budget som inte är lagdikterad uppifrån eller som finansieras via riktade statsbidrag. Det är också bland de besparingarna den massiva kritiken varit riktad och åtgärder vidtagits som väckt missnöje.

Nu kommer nya påbud att kommunen gör en rejäl vinst samtidigt har styrande alliansen skakats rejält då de inte varit helt överens hur besparingarna ska göras.

Alliansen har fram till den 13 oktober att planera hur den nya budgeten 2021 kommer att se ut och ingående partier bör nog sätta hängslen och livrem på de avsnitt där de inte vill se drastiska nedskärningar.

Mitt tips är att socialnämnden kommer att ges ett rejält tillskott då äldreomsorgen är eftersatt och behöver en rejäl uppgradering även i Varberg.

Inga kommentarer: