< div id=”header ”>< / div>

lördag 12 september 2020

Liberalerna och Kristdemokraterna i Varberg bedriver populism om en förtätningsstrategi som redan är antagen !

Jag skrev en blogg(2 juni) om Varbergs kommun - befolkningstillväxt, ekonomi och budget baserat på budgetsförutsättningar hur mycket en kommun kan växa för att må bra.
"Varbergs TILLVÄXT beror mycket på hur planeringen ser ut men politikerna i Varberg verkar mer intresserade av pajkastning på varandra än framåtsyftande politik i sakfrågor. Hur gör vi Varberg attraktivt inte bara för mandatperioden utan för dem som ska leva och bo här"
Inom kort drar budgethanteringen i Varberg igång och årets budget har många faktorer att ta hänsyn till. Regeringens statsbidrag är en tung faktor, befolkningsutvecklimgen är en annan, demografin en tredje. För det första förekom ingen debatt på hela sommaren. Nämnder och kommunstyrelse hade inga sammanträden så den politiska debatten om kommande budget för 2021 låg i träda. När allting nu närmar sig budget utmärker sig mest Liberalerna och kristdemokraterna att bråka om en förtätningsstrategi som de själva godkände 2017.
"Förtätningsstrategin för Varbergs tätort har tagits fram på uppdrag av Kommunstyrelsen och ska utgöra planeringsunderlag för kommande förtätning av Varbergs tätort. Strategin antogs av Kommunfullmäktige 19 december 2017. Förtätningsstrategin beskriver kommunens förhållningssätt till förtätning inom Varbergs tätort och innehåller strategier och riktlinjer för förtätning i olika delar av staden"
Förtätningsstrategi för Varbergs tätort kan du läsa om här

Inga kommentarer: