< div id=”header ”>< / div>

fredag 7 augusti 2020

Varbergs NYA skuggparti tar form !

Eftersom jag är partilös och inte passar in i något av de existerande partierna i Varberg bildar jag ett skuggparti.

De existerande partierna vill inte ha någon debatt. De är nöjda med a) att diskutera nedskärningar b) att undvika skattehöjningar.

Jag ser att det omtalade järnvägsbygget i tunnel dominerar stan just nu. Kommunen investerade 400 miljoner i att det skulle tidigareläggas av lokala medel. Ett statligt projekt egentligen.

Okey jag är delaktig i ett annat dyrt bygge: simhallen som byggs ihop med ishallen på Håsten så jag är inte utan skuld.

Att bilda ett nytt parti är inte lätt. Två existerande partier i Varberg försvann ur kommunfullmäktige vid valet 2018: Miljöpartiet och Sveriges pensionärers intresseparti.

Konsekvenser av beslut från tidigare mandatperioden sitter i ganska långt och kommunfullmäktige sammansättning utgår från de listor som det gicks till val på 2018.

Nu gäller det att försöka se framåt. Hur ska Varberg utvecklas ? Finns det något vi kan påverka eller är allt hugget i sten?

Själv VET jag en sak: 1) Jag har min inkomst klar behöver inte tänka på arbete eller något sånt. Jag kan ägna gott om tid att tycka. Mina idéer från arbetsaktiv ålder trampades sönder som druvor av myndigheterna. Ja gav upp.

Vi ska tydligen ha valfrihet som konsumenter , dricka latte eller öl på stan men finns inget som handlar om gemenskapande åtgärder som ger mervärde. Det blir då lätt att bli sittande vid nyhetsmedia, hänga framför en tv eller lyssna på radion. Men inget där du själv är skapare av något.

Så här uttryckte jag mig på fb.

" Nu kan det avslöjas. Jag kommer att bilda ett "skuggparti" i Varberg som alternativ till den sörja som utgör partierna i kommunfullmäktige med förutsägbara talare.
Jag kommer inte att ta emot arvoden eller swish-stöd. Det är helt ideellt utan personlig vinning.

Lokala frågor jag tycker är viktiga är stadsplanering hur vi får till en lagom tillväxt inte den hybris att vi snart ska bli 80.000 innevånare.
Varberg är idag uppbyggt på att vi ska konsumera, transportera oss, förbruka och aldrig vara nöjda. Vi ska ständigt oroa oss för ev nedskärningar alt skattehöjningar för vi har politiker som saknar planeringsförmåga mer än en mandatperiod,

Jag får massvis med reklam varje vecka i brevlådan från ställen jag måste ta mig till om jag ska handla där. De erbjuder ditt och datt jag inte har behov av men tydligen andra annars finns de inte och överlever.
I stan ska vi alla tydligen sitta och äta glass, dricka Caffè latte, äta snabbmat, dricka öl och vin. Folk klarar tydligen inte att av vänta till att äta hemma. För billigt är det inte att äta och dricka ute.

Min kostcirkeln är mest oaser som torget och biblioteket. Ibland dyker jag upp på Kvantum. Ingen spännande rutt alltså men har inget behov av transportfordon alls
Mitt umgänge inskränker jag till ett minimum då jag numera inte har något gemensamt med någon jag träffar och möter på stan. Allting finns ju på nätet varför beblanda sig.
Nej nu måste jag jobba vidare med mitt skuggparti har inte tid att sitta här och ödsla tankar för ni läser ändå inte detta."

1 kommentar:

Unknown sa...

Kanon. Lycka till.