< div id=”header ”>< / div>

tisdag 11 augusti 2020

Svidande kritik från fd kulturministrar mot Amanda Lind !


Tidigare kulturministrar Marita Ulvskog (S) (1996-2004) och Leif Pagrotsky (S) (2004-2006) ger inte mycket för Amanda Lind (MP) som kulturminister.

"Där framkommer att antalet inskrivna kulturarbetare vid Arbetsförmedlingen ökat med 48,5 procent sedan februari, att nära 18.000 anställda berörts av korttidspermitteringar inom kultur, nöje och fritid, att arrangörer tappat stora delar av sina inkomster och att mängder av frilansare i olika områden drabbats av inställda uppdrag.

När branschen nu går in i höstsäsong är det med stor osäkerhet kring vilka regler man måste förhålla sig till."

Mycket kan man säga men slakten av kultur- och idrottsektorn håller på att gå till historien.

Medan badständer fyllts med folk. Medan kroglivet med uteserveringar är bättre än någonsin i sommar ska kultur- och idrottsevenemang strypas. Kom ihåg Globen när det handlade om Eurovision då pandemin var i full galopp. Då fanns inga restriktioner.

Nu efter ett halvår krävs mer analys, mer spetsinriktade åtgärder, mer av lockdown lokalt om det värsta skulle hända, smittspårning, mer lätt att testa osv.

Det kommer säkert besked från regeringen för det finns inte mycket handlingsutrymme kvar. Hade vi inte haft så förtvivlat svag opposition hade den fått avgå för längesen.

Men det är bra när gamla uvar ryter ifrån. I synnerhet de som haft erfarenhet från ämbetet.

Inga kommentarer: