< div id=”header ”>< / div>

söndag 17 maj 2020

Hur står sig coronakrisen i förhållande till klimatfrågan ?


En tänkvärd debattartikel av psykologen Billy Larsson i ämnet krishantering i Svenska Dagbladet

Mängder av presskonferenser när det gäller coronaepidemin och mycket i media. Under tiden hörs ingenting om klimatkrisen.

Vi ska skydda alla över 70+ men inget om hur vi skyddar framtida generationer. Det gäller således att skydda egna väljare inför valet 2022.

Det uppmanas till eget ansvar, solidaritet och uppoffringar. Staten bidrar med att skydda allt som är i coronakrisens spår. Vad gäller klimatet så krävs inga direkta uppoffringar utan det är ny teknik som ska lösa detta samtidigt som vi ska rädda välfärden och företag som riskerar gå omkull.

Nu är det så att corona (comvid 19) drabbar människor olika detsamma kan man väl säga om klimatet. Men då finns en ny klimatlag på gång i EU-området och det finns redan i Sverige och då behöver vi inte längre bry oss.

Det intressanta blir när nu länder öppnar upp i Europa hur vi står oss med inte bara sjukvårdspatienter, frånvaro från jobbet och dödsfall. Det ser ju väldigt olika ut och coronakrisen är pågående.

Vad man än tycker om EU så är det nu länder utanför EU som tycks ha det mest problematiskt USA, Ryssland, UK och Brasilien.

Den värsta spridningen tycks ha lagt sig i EU-sfären och länder börjar nu öppna upp. Många länder är beroende av turistindustrin vilket tycks ha underskattats vad gäller ekonomin. Men en mer tänkvärd turism tror jag alla mår bra av och kriser uppstår hela tiden när vi går emot naturens egna lagar.

Inga kommentarer: