< div id=”header ”>< / div>

söndag 15 mars 2020

Krigstillstånd råder i Varbergs kommun med anledning av coronaviruset !


Information med anledning av corona/covid-19

Varbergs kommun följer aktivt utvecklingen av coronaviruset/covid-19. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Risken för allmän smittspridning bedöms i nuläget som mycket hög. I Sverige är det Folkhälsomyndigheten som ansvarar för smittskyddsfrågor, men Varbergs kommun följer förstås aktivt händelseutvecklingen globalt och lokalt. Vi agerar utifrån ansvariga myndigheters rekommendationer och arbetar i samverkan med halländska kommuner och myndigheter.

Aktuellt i Varbergs kommun

Större evenemang ställs in

Regeringens förbud mot att hålla evenemang för över 500 personer gör att ett antal av kommunens större evenemang ställs in. De mindre evenemang som kommunen arrangerar kommer att genomföras som planerat så som läget är nu. Observera dock att vi inte kan påverka om inbokade akter eller externa arrangörer väljer att ställa in.

Inga besök på boenden inom omsorgen

Med utgångspunkt i rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Region Halland gäller nu följande för boenden inom Varberg kommun.

Besöksförbud gäller på alla särskilda boenden för äldre och korttidsboenden för äldre samt korttidsboenden för barn inom LSS (funktionsnedsättning). Beslutet är taget för att minska smittspridningen och skydda våra riskgrupper. Undantag finns för palliativ vård och pågående utflyttning eller inflyttning.

Restriktion gäller för besök på alla övriga särskilda boenden. Detta innebär att du inte ska besöka dina anhöriga eller närstående på dessa boenden om det inte är absolut nödvändigt. Beslutet är taget för att minska smittspridningen och skydda våra riskgrupper.

Uppdaterade rutiner

Vi har sett över och uppdaterat kommunens rutiner för att förhindra och hantera smittspridning.

Följ läget hos ansvariga myndigheter

Tänk på att information snabbt kan bli inaktuell i samband med nya uppdateringar och rekommendationer. För att hålla dig uppdaterad, vänd dig direkt till ansvariga myndigheters informationskanaler.

Senaste nytt om utvecklingen finns på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Aktuell information samt rekommendationer och råd om att förhindra smittspridning, se Vårdguidens webbplats. Regionalt är Smittskyddsenheten inom Region Halland ansvarig för smittskyddsfrågor.

Information om reserekommendationer finns på Utrikesdepartementets webbplats. Se även Folkhälsomyndighetens webbsida med information till resenärer.

För dig som är företagare.

Om du har symtom, kontakta sjukvårdsupplysningen 1177.

Om du har frågor men inga symtom, ring istället 113 13.

Krisinformation.se samlar information från flera myndigheter.

Inga kommentarer: