< div id=”header ”>< / div>

onsdag 15 januari 2020

Macforum öppnade butik i Varberg - stängde öppnade i Kungsbacka - nu stänger de butiken !


Intressant utveckling av vad vi säger ett etablerat företag.

5 oktober 2012 "Applebutik öppnar i Varberg"

"Med den nya butiken i Varberg kommer företaget att sysselsätta cirka 50 anställda och nå en omsättning på över 200 miljoner.

– Vi har inga ansträngda expansionsplaner. Men när tillfälle uppstår slår vi till. Och Varberg är ett lysande exempel på både intressant marknad och utmärkt butiksläge, sammanfattar Martin Barregård, som tror att läget på Kungsgatan blir perfekt.
"

4 april 2014 "Macforum stänger butiken i centrum".

"Istället flyttar personalen med till den nya butiken som Macforum ska öppna i köpcentrumet Kungsmässan den 16 april.

– Kundunderlaget är större på Kungsmässan i Kungsbacka. Det bor fler människor i området och det finns en kvalificerad handel på ett och samma ställe. Även varbergare åker ju dit."

15 januari 2020 "Butiksdöden - Macforum stänger ner i Kungsmässan"

"Faktum är att Macforum på en försäljningsvolum på 408 MSEK under 2019, och som en av landets största renodlade Apple-försäljare, inte lyckats gå med vinst sedan 2017. Förlusten var 4 MSEK efter finansnetto och -3 MSEK i resultat före skatt. Det räcker alltså inte att ens vara återförsäljare för premiummärken som Apple, med uppenbarligen helt prisokänsliga kunder, för att gå runt. Butiken på en bakgata utanför Nordstan i Göteborg är norra Europas största Apple-butik "

Inga kommentarer: