< div id=”header ”>< / div>

söndag 7 juli 2019

Västerport etapp 1 - hotell går före bostäder !


Ja så har då etapp 1 av Västerport i Varberg varit ute på samråd och nästa steg är granskningsprocessen.

Från planering för bostäder har etapp 1 mest handlat om Stordalens hotellbygge.

Själv vill jag påpeka har inget emot hotellet i sig fast jag ser många attraktivare hotell redan som kommer att skärpa sig i konkurrensen. Själva läget är bara speciellt den dagen stationsbygget blir klart så det finns tid att planera fortfarande.

"En ny mötesplats

Det nya hotellet kommer innehålla drygt 200 rum och generösa mötes- och konferensmöjligheter. Men hotellet i Västerport ska också bli en mötesplats för Varbergsborna, här kommer bland annat finnas saluhall, foodcourt, takterass och skybar. På det intilliggande parkeringshusets tak planeras för allmänna utrymmen med löpbana, soldäck, utegym och lekplats."

I närheten finns flera hotell så det är inget unikt med detta. Det kommer även att byggas attraktiva bostäder i närheten så det är det heller ingen brist utav.

Själv anser jag att själva projektet är något överreklamerat. När det planerades en gång var det att förlänga rutnätstaden västerut då barriären försvann med järnvägsspåret ovan mark. Ingen märkvärdig byggnation men själva byggnationen höjdmässigt kan bli kontroversiell tror jag om den inte anpassas.

Varberg står inte still med Västerport. Själva anläggningen av tunnelbygget och allt som hör till detta kommer att märkas flera år framöver. Men det finns annat politiker och varbergsbor kan ägna sig åt under tiden detta sker. Varberg är under ständig utveckling !

Inga kommentarer: