< div id=”header ”>< / div>

söndag 16 juni 2019

Liberalerna har allt att vinna på Nyamko Sabuni som partiledare !


OM nu Sabuni blir partiledare för L. Vad händer?

- M får ytterligare ett hot mot alla andra hot som kan ta väljare från dem.

- MP kommer att jaga "Ullenhagare" för att få dem till att gå över till "socialliberala" Miljöpartiet.

Det finns som bekant en uppgörelse i regeringsbildningen att L stödjer Stefan Löfven och den hänger på 73 punkter som ska genomföras under mandatperioden. Själva bytet av partiledare i L innebär inget mot den utan mer vad som händer inför nästa val.

Det var som bekant ganska delat ifall Liberalerna skulle släppa fram Löfven och på vilka villkor. Å andra sidan fick ju aldrig Ulf Kristersson chansen vilket kan vara en fördel då oppositionen kan skärpa till sig och bli mer tajtare.

M-Kd lyckades att störa tågordningen genom att få igenom sin budget i höstas med regeringen som administratörer. C och L lade som bekant ner sina röster medan SD aktivt stödde den budgeten som gick igenom.

Kompletteringsbudgeten i våras blev mest "återställare" dvs pengar som sköts till för att säkerställa verksamheter men inget dramatiskt nytt.

Liberalerna har haft det väldigt svårt i opinionsmätningarna och med nöd och näppe klarade ett mandat i EU-valet. Den enda som jag ser det som kan lyfta Liberalerna är någon som inte är en kopia på Jan Björklund .

Många liberaler som sitter i etablissemanget och tycker allting är bra som det är vill säkert inte förändra men då åker L ur riksdagen nästa val. Nu är det KD som visat vägen med en ny framgångsrik partiledare och de som bildar modellen för många liberaler.

Centern har redan tryggat sin position som "liberalt" parti och det tycks gått bra för dem. Lite svårare då för L att vara släptåg utan att ha något direkt som avviker från C. L har allt att vinna på Nyamko Sabuni som partiledare inte minst i framtoningen att det är en kvinna som vet vad hon vill. Kan tåla kritik och som vill bredda L:s utbud att handla om något mer än skolan.

Inga kommentarer: