< div id=”header ”>< / div>

söndag 12 maj 2019

Nej du får inte byta en lägenhet hos Varbergs Bostad om det är ett socialt kontrakt !


Kan jag byta min nuvarande bostad hos Varbergs Bostad mot annat boende?

Läste i Hallands Nyheter om två personer som ville byta lägenhet med varandra boende hos Varbergs Bostad. Nu råkar den ene personen vara någon jag varit granne med och känner till en hel del.

I HN vill de inte upplysa om VARFÖR de inte godkände ett byte hos kommunens kommunala bostadsbolag. Många på stan tycker att detta låter konstigt varför jag bloggar om detta.

Den lägenhet som en person har fått KRÄVER förstahandskontrakt för att få bytas, att vederbörande är skuldfri minst sex månader efter man varit noterad hos kronomfogden bara som exempel. Lägemheten som enligt artikeln vederbörande vill ha som byteslägenhet är sannolikt ett social kontrakt där socialbyrån är hyresgästen och överlåter i andra hand till hyresgästen.

Varför inte personen får byta är att hyresgästen sannolikt fortfarande har socialt kontrakt då personen fick tillgång till lägenheten. Personen måste också vara skuldfri minst sex månader om lägenheten ska göras om till en lägenhet som kan tas över och sedan i sin tur kunnat bytas med. Den som sitter i skuldfällan har således inga särskilda rättigheter.

Min egen situation är att jag inte är godkänd ens som hyresgäst hos Varbergs Bostad AB då jag för närvarande har ca 3,5 månads karens efter min skuldsanering. Således har jag tackat nej till att bo med socialt kontrakt hos dem via socialen också.

Jag vill naturligtvis ha ett eget kontrakt och inte fastna i något som Hallands Nyheter inte verkar förstått om de läst på regelverket.

Inga kommentarer: