< div id=”header ”>< / div>

onsdag 8 maj 2019

Media har redan riggat valresultatet i EU-valet men intressant hur det går för partier som inte följer mainstream !


Media har redan bestämt valutgången av EU-valet i Sverige.

S. 5 mandat oförändrat
V. 2 mandat + 1
MP 2 mandat.- 2
C. 2 mandat. +1
L. 1 mandat - 1
KD.2 mandat +1
M. 3 mandat oförändrat
SD.3 mandat +1
F! 0 mandat åker ur

Förtidsröstningen har börjat och valet avgörs den 26 maj.

Nu är det upp till väljarna att avgöra om media får rätt eller om de kan påverka valutgången.

Själv tänker jag följa hur det går för färskingen Partiet Vändpunkt där jag saknade valsedlar första dagen jag gick till valbåset vid förtidsröstningen. (Nej jag röstade inte då).


EU-valmanifest Partiet Vändpunkt läs hela manifestet här

Inledning

"Allt för länge har våra politiska partier, både här hemma och i EU, försökt lappa och laga ett system som är trasigt. Vissa kallar det kapitalism, andra nyliberalism, men oavsett namn handlar EU om denna enda tanke – att mer ekonomisk tillväxt alltid är bra. Men medan storföretagens vinster ökar förstörs miljön, människor bränns ut och klyftorna växer.

Det sker därför att EU är utformat för att lösa gamla tiders problem. Resultatet är att dagens problem, som artutrotning, ökade klyftor och klimatförändringarna lämnas utan svar. För dagens EU har inga. Det unionen är byggd för är att öka handeln och den ekonomiska tillväxten. EU satsar på fel saker, och går åt fel håll.

Vi vill annorlunda. Vår vision är ett EU som helt ändrar riktning. Vi vill att EU ska driva arbetet framåt i de stora, avgörande frågorna men låter människor bestämma så mycket om sina egna liv som möjligt. EU ska nedprioritera de ekonomiska tillväxtmålen och i stället göra klimatarbetet, kampen mot artutrotningen och de växande klyftorna till sin huvuduppgift."

Inga kommentarer: