< div id=”header ”>< / div>

tisdag 14 maj 2019

Kommer Piratpartiet att lyckas i EU-valet ?


Hur lyckas Piratpartiet i EU-valet?

De har några år fört en tynande tillvaro men EU-valet har de bevisat att de kan göra sig hörda. De har t-o-m. bättre opinionssiffror än F! i vissa mätningar men många känner inte till att de är ett av de större partierna i Tjeckien.

"I Tjeckien går piraterna mot ett valresultat på 16% och 4-5 mandat, i Tyskland kommer PP behålla mandat och i Luxemburg har piraterna med 7% i opinionen stor chans att knipa ett mandat även där. De europeiska piraterna har ett gemensamt valprogram "

Det kontroversiella upphovsrättsdirektivet och dess krav på censurfilter har ökat intresset för Piratpartiet både i Sverige och internationellt, men det finns fler frågor som gör att piraterna blir mer populära. Bland dem finns den terrorförordning som nu behandlas i parlamentet, där bland annat drakoniska krav på blockering av lagligt material på internet finns med som förslag

Den ökade digitaliseringen på alla nivåer i samhället gör att Piratpartiet har en plattform. Digitaliseingen påverkar oss alla på något sätt.

Om Piratpartiet

Piratpartiet är ett svenskt politiskt parti som grundades 2006. Partiet har sedan starten fokuserat på integritet, kultur och kunskap och svarar på de nya frågor som de gamla partierna ännu inte förstått att de måste ställa.

Idag finns det aktiva piratpartier i över 50 länder runtom i världen, med folkvalda representanter i EU-parlamentet, i nationella parlament i Tjeckien, Luxemburg och på Island, och på lokal nivå i Österrike, Kroatien, Tjeckien, Frankrike, Tyskland, Island, Nederländerna, Spanien och Schweiz.

Inga kommentarer: