< div id=”header ”>< / div>

söndag 14 april 2019

Akademiker och inkomsteliten håller på att skapa en nyvänster som skiljer sig från gamla vänstern !


Är vänstern snart till för akademiker och inkomsteliten?

Ja den uppfattningen får jag när jag läser en artikel av Thorbjörn Hållö (LO-ekonom) i Tiden.

Får vi också en krympande medelklass och en klass där uppe som bara lever på bra jobb, värdestegringar, garanterade försäkringar så där nere folk som aldrig kommer in i riktiga arbeten och som drar på soig skulder så lever den nya vänstern farligt.

Media är redan fyllda med byggtips,mattips och passande program som passar in i nyvänsterns bild hur samhället ska se ut.

Många uppfattar inte det som naturligt att dra hit invandrare för "humanitetens skull" om de själva ska konkurera om låglönejobb, otrygga anställningar och ett boende som är osäkert.

Den växande åsikts- och makteliten inom vänstern värnar i första hand om sin egen grupp. Att bostädsbrist bygger vi bort (fast vad blir hyran sen och vilka får råd? ) Arbetarklassens vänster ersätts i politiken allt mer av en liberal vänster.

De som har pengar, de som är företagare är traditionellt högerröstare I den NYA högern finns SD som tagit sig in i en maktsfär som domineras av konservativt tänkande. Men också kan attrahera traditionell abetarklass som är kritiska till den globala utvecklingen. I synnerhet migrationspolitiken.

Våra offentliga system börjar bli allt mer anpassade för att ta emot dessa nysvenskar och främst genom ökad digitalisering men också genom handläggare. De som redan har det bra ställt klagar inte de är inne i sýstemet. Men det krackeralende AF, FK och en regelstyrd socialtjänst gör att fler får upp ögonen somn känner till utanförskapet

Utbilda dig vidare säger nyvänstern, bli ett yrke, bli akademiker så får du det lika bra som oss. Det är inte vägen för alla och de som är äldre drabbas av krämpor och sjukdomar kan också drabba yngre märker en allt hårdare attityd i samhället.

Inga kommentarer: