< div id=”header ”>< / div>

söndag 10 mars 2019

Kristdemokraterna är vinnarna efter valet !


Varför lyfter Kristdemokraterna som varit helt uträknade?

I Demoskop/Expressen ligger KD på 10,6%.

Stor del har Ebba Busch-Thor som är tydlig och når ut. KD har varit alliansen troget och också tydligt ställt sig bakom Ulf Kristersson som statsminister vart än vinden blåser.

Faktum är att av alliansens väljare och SD:s så har M setts som näst bästa partiet förutom M förstås som rankat dem högst.

När alliansen splittrades står KD fast liksom M och SD och ett nytt konservativt block bildades.M-Kd med hjälp av SD fick igenom sin budget i riksdagen.

Under tiden tills en vårändringsbudget kommer till stånd 15 april enligt januariövernskommelsen händer mycket inom de liberala partierna som ifrågasätter regeringsbildningens styrka.

S+MP ska bedriva liberal politik och bildar regerimg. Då behövs en distinkt opposition även om den inte märks än. Det finns ett otal uppgörelser över blockgränsen från förra mandatperioden där även KD finns med.

Men väljarna uppfattar ändå att det finns två regeringsalternativ idag varav M+KD är ett av dem. Det ger KD en bas att bygga på och ökat förtroende. Inte skulle väl KD som C och L släppa fram andra i en regering att driva deras politik?

Inga kommentarer: