< div id=”header ”>< / div>

torsdag 7 februari 2019

Opinionsmätningarna styr - inte högerextremisterna vart partierna går !


Väljarna vill kasta ut två regeringsextremistiska partier: Miljöpartiet och Liberalerna. Båda hade kastats ut ur riksdagen om det hade blivit NYVAL.

Är det något jag är trött på är det att S styre skulle vara en garant mot HÖGEREXTREMT inflytande. Alla vet att det är OPINIONSMÄTNINGARNA som styr partiernas ställningstaganden och de gör allt för att fjäska in sig hos väljarna.

Partierna blir dessutom allt mer lika och kan idag grupperas i två block: det vänsterliberala blocket och de konservativa. Nu säger M att de är BÅDE liberala och konservativa och det gynnar då KD och SD som växer. M skulle isf bli ett direkt stödparti till det liberala blocket dvs regeringen om de vill fånga in C och L:

Nu när det för närvarande inte är någon risk för nyval så passade Jan Björklund på att avisera sin avgång något Gustav Fridolin redan gjort. Inom båda partierna L och MP kommer partiledaren att ses som ett VÄGVAL vart partiet är på väg.

Mitt tips är att Per Bolund känns ganska given hos Miljöpartiet : GRÖN SKATTEVÄXLING kommer att bli en stor fråga framöver och han är som klippt och skuren att vara med och påverka i den sitsen.

Hos Liberalerna är det naturligtvis någon som kan förnya bryta upp och ge skjuts. Det gör inte en partiledare som likt Jan Björklund sitter utanför en regering och bevakar vad S och MP sysslar med. Jag tror en ny partiledare hos L kommer att vara från en som vill frigöra sig från januariavtalet.

En liberal ledare bör sikta på att släppa fram en alliansregering även om den bara består av M-KD. Det kan bli lite tufft men under förutsättning att de garanterar för liberalerna viktiga uppgörelser med S+MP-regeringen bör det inte vara så svårt.

Inga kommentarer: