< div id=”header ”>< / div>

måndag 4 februari 2019

Järnvägsparkens träd skövlas i Varberg alla är nöjda utom SD !


Varberg har som bekant beslutat att bygga en kärnvägstunnel under stan vilket innebär betydande ingrepp i stadsbilden.

På kommunens hemsida står följande under järnvägsparken:

Vad händer under tunnelbygget?

Under byggtiden för tunneln kommer sedan hela parken bli ett arbetsområde och fler träd behöver tas ned. Service- och räddningstunneln ska gå ner i dagens Järnvägspark, vilket innebär att många träd inte kommer att kunna vara kvar.

Vad händer med parken i framtiden?

Marken där Järnvägsparken och stationen ligger idag ägs av det statliga bolaget Jernhusen. Ingången till service- och räddningstunneln kommer att ligga i Järnvägsparken. Kommunen föreslår att Jernhusen bygger kvartersbebyggelse på delar av platsen för att dölja ingången till tunneln på ett estetiskt sätt.

Kommunen har också en dialog med Jernhusen om att det i framtiden istället kan bli en park runt dagens stationshus, som ska bevaras, samt ett grönt promenadstråk utmed Västra Vallgatan. Beslut i frågan fattas inte förrän om ett par år i samband med att en ny detaljplan tas fram för området

Frågan om järnvägstunneln är beslutad och den skedde inte i enighet då Sverigedemokraterna till slut var det enda partiet som hade synpunkter på tunneln. Alla de andra sa ja och amen och så har det blivit.

Nu gäller det att göra det bästa av läget och se till att det blir så bra som möjligt!

Inga kommentarer: