< div id=”header ”>< / div>

tisdag 15 januari 2019

Alternativet till Stefan Löfven heter nyval !



Många frågar sig om alternativet till Stefan Löfven heter Ulf Kristersson ?

Jag skulle lugnt påstå att alternativet är nyval. Om inte den gamla alliansen under tre månader kunnat ena sig varför skulle de göra det utifrån det parlamentariska läge som föreligger idag?

Det har bildats ett nytt blocköverskridande block i svensk politik med ett program på 73 punkter som de avser att driva gemensamt. Det finns frågor utanför detta som känns oklara men det de kommit överens om räcker som regeringsprogram.

Alternativet skulle isf vara en M-KD-regering som fick igenom en övergångsbudget då C och L ännu inte gjort upp med S och MP. Nu har det det och saken kommer i annat läge.

Huruvida det kan kallas en minoritetsuppgörelse beror på vad V avser att göra. Enligt Annie Lööf ska V krokas av. Det ser jag naturligtvis som en provokation mot V som ändå deltagit i budgetuppgörelserna.

Ett V kommer ALDRIG att släppa fram en M-KD-regering och frågan är varför C och L ska göra det när de har gjort upp med S och MP?

Vi kommer alltså att gå mot ett extraval för nu är läget helt annorlunda jämfört med valet. Det har hänt så mycket efter senaste valet att folket måste tillfrågas. OM V ska acceptera en liberal uppgörelse är upp till dem men annars ser jag fram emot ett extraval.

Inga kommentarer: