< div id=”header ”>< / div>

lördag 15 december 2018

SD och MP gör gemensam front mot förändringar i kv Snidaren i Varberg !



Ärendet har behandlats av kommunstyrelsen och avgörs av kommunfullmäktige den 18 december 2018

Reservation

Olle Hällnäs (SD) och Stefan Edlund (MP) reserverar sig mot beslutet.

Tobias Carlsson (L) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget förslag.

Kerstin Hurtig (KD) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget förslag.
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Förslag till beslut på sammanträdet

Kerstin Hurtig (KD) föreslår i första hand återremiss för att behålla/bevara fastigheten Snidaren 13 då hon anser att den har ett kulturhistoriskt bevarandevärde, och i och med att den inte bebyggs skapas det också luft och bra miljö gentemot befintlig villabebyggelse. Om ärendet avgörs idag föreslår Kerstin Hurtig (KD) avslag på arbetsutskottets förslag.

Tobias Carlsson (L) föreslår avslag med hänvisning till att man inte ska ta beslut i frågan innan förtätningens utredning och dialogen med berörda parter och invånarna i Varberg är färdig
att om det ska göras en förtätning, ska den göras med bygghöjd/byggnadshöjd på max 4 våningar. Den 4e våningen ska vara ett indraget våningsplan. Alla tekniska detaljer som hiss och
ventilationsanordningar ska lösas i det 4e våningsplanet

att Snidaren 13 inte får rivas, utan ska bevaras så att det kulturhistoriska värdet finns kvar för framtiden.

Olle Hällnäs (SD) och Stefan Edlund (MP) föreslår avslag på arbetsutskottets förslag.

Jana Nilsson (S) och Ann-Charlotte Stenkil (M) föreslår bifall till arbetsutskottets förslag

Beskrivning av ärendet

Planeringen av fastigheterna Snidaren 1, 13, 14 och 15 initierades år 2014 i syfte att utreda lämpligheten av att upprätta flerbostadshus på fastigheterna. Planområdet ligger strax öster om rutnätsstaden.

Planförslaget har efter samrådsskedet sommaren 2017 reviderats inför granskningsskedet våren 2018
. Därefter har mindre justeringar gjorts inför godkännande i byggnadsnämnden 27 september 2018, § 247, för vidare antagande i kommunfullmäktige.

Planförslaget ger en byggrätt för flerbostadshus som varierar mellan 4 och 6 våningars höjd fördelat på 3 friliggande byggnadskroppar, underbyggda av två separata parkeringsgarage. Den byggnad som föreslås åt norr förses med eget parkeringsgarage med tillfart från Sveagatan. Den mellersta och södra byggnaden underbyggs med gemensamt garage.

Föreslagenbebyggelse placeras i kvarterets västra delar med långsidorna mot gaturummen, vilket bildar en större innergård mot öster.

Syftet med planförslaget är att förtäta fastigheterna Snidaren 1, 13, 14 och 15.genom att tillåta ny bebyggelse i fyra till sex våningar, där den översta är indragen, samt parkeringsgarage för boende. Planförslaget bedöms inrymma cirka 70 lägenheter.

Inga kommentarer: