< div id=”header ”>< / div>

måndag 26 november 2018

Spelet om de rödgröna väljarna har vunnits av Vänsterpartiet !


Under de tio senaste åren från 2008 och framåt har Miljöpartiet anpassat sin politik för att bli mer regeringsdugliga. Under tiden har Vänsterpartiet samstidigt rensat bort sin historik att ha stöttat kommunistiska dikaturer.

Miljöpartiet

Partiet bytte språkrör 2011 och in kom Gustav Fridolin och Åsa Romson. Det gick ju nästan bra fram till valet 2014 siifrorna sjönk en aning men S fick ultimatum att släppa in MP i regeringen och gjorde det och sex ministrar fick plats hos Stefan Löfven.

MP som konkurrerat med V om rödgröna väljare befäste därmed att det är i regering man kan påverka och inte i opppsition.


Vänsterpartiet ratades som regeringsparti men fick välsignelse att påverka budgeten.

Vänsterpartiet

Jonas Sjöstedt blev partiledare 2012 men det var 2018 som V passerade Miljöpartiet och tog över de rödgröna väljarna. De rödgröna väljarna litade inte riktigt på MP i valet men med stödröster klarade MP sig kvar i riksdagen.

Helt klart står att rödgröna väljare vill ha en rödgrön regering och ingen blocköverskridande sådan. När MP nu fiskar efter att ingå i en blocköverskridande regering är de på väg att utplåna sig själva.

Inga kommentarer: