< div id=”header ”>< / div>

tisdag 13 november 2018

Kommunfullmäktige i Varberg live ett sömnpiller !



Kommunfullmäktige hålls i Varberg. Taxor och avgifter har antagits enligt Alliansens budget och oppositionen ska lägga sina budgetar efter att ekonomichefen redovisat färdplanen för God ekonomisk hushållning inom vilka ramar som gäller.

Sparsamt med åhörare på läktaren dagen blir lång. Kommunfullmäktige brukar annars vara ett sätt att behandla SD-motioner då de andra tycker sig kunna påverka där de sitter i nämnder och styrelser.

I princip skulle hela fullmäktige kunna bantas framöver då de flesta partier nu har säten överallt och kommunfullmäktige är sista delen av transportsträckan. Alliansen har egen majorite och har spärrar ut ev "vågmästarpartier" som MP och SPI genom en 3 %-spärr och i Varberg var SD ett mandat från att bli vågmästare.

Om det ska bli mer spännande med ett budgetfullmäktige bör det införas hålltider mer än att kf börjar kl 9.00 med en diger dagordning. Nu finns det möjlighet att kolla efter på webben och play vilket oftast journalisten på HN brukar göra vid sena sammanträden. Det finns viktigare saker att göra än att sitta live ett kommunfullmäktige när budgeten avhandlas (utom för dem som arvoderas och tjänstgör). Det är bara i några få fall protokollen ska justeras direkt i anslutning till mötet.

Inga kommentarer: